"Je vskutku zajímavé, jaké krásné věci dokážeme vytvořit, a kolik z nich bylo zničeno kvůli těm špatným..."

Nesplněné a nesplnitelné sny

7. března 2009 v 11:31 | Annia | 
Existují sny (nemyslím teď ty, které se nám zdají v noci) a přání, které splnit jdou, a také ty, které splnit nejdou. Jaké to asi může být, když jsou vaše největší sny nesplnitelné?

Určitě to není příjemné. Budu upřímná a řeknu, co asi tušíte, ale co není tak úplně pravda.

Nejspíš si myslíte, že moje největší přání je jít se léčit a nechat se přeměnit na holku. Ano, částečně máte pravdu, moje přání to je, ale ne největší.
Mým největším přáním je narodit se jako holka. Což samozřejmě uskutečnit nejde. :-'(

Když si to teoreticky spočítám, kdybych teď začala s přeměnou, budu ji mít za sebou přibližně za tři roky, což by bylo ve 20 - 21 letech. V dětství ještě takové rozdíly mezi pohlavími nejsou, takže to by mě tolik netrápilo, ale jedno z nejdůležitějších období života - puberta - je u mě dá se říct ztracené. Začnu vlastně žít až od 20 let, proto jsem si říkala, jestli už není pozdě. A hlavně je z toho jasné, proč je moje největší přání takové, jak jsem psala. A to do toho ani nepočítám komplikace právě při přeměně.

Abysme nezůstali jen u jednoho nesplnitelného snu, napíšu ještě druhý. Sice je pravda, že je tenhle blog o mě jako TS, ale já ho beru jako svoji stránku a nechci tu psát jen o jedné a té samé věci.
Přála bych si narodit se v trochu bohatší rodině. Ne, nejsem ta, kterou zajímají hlavně peníze, nechci být úplně nejbohatší nebo tak něco. Chci jen, abych si mohla dovolit kupovat na sebe značkové oblečení a boty, nemuset se nějak extra omezovat v nákupech. Jak jsem už kdysi někomu říkala: Nakupování mě fakt baví, ale jen když je za co nakupovat. A rodiče? Ty bych neměnila vůbec! Své rodiče mám ráda, jen je škoda, že jsme neměli víc štěstí v penězích.

ALE - musím zase říct, že narozdíl od prvního bodu (narození se do špatného těla), na čemž nevidím kladné stránky, druhý bod kladné stránky má. Mám totiž snahu vystudovat nějakou dobrou školu, a pak si najít dobré zaměstnání jednak s dobrým platem, ale hlavně s dobrým prostředím, kolegy, a takové, co by mě celkově bavilo.

Takže sečteno podtrženo, i když nejdou splnit tyhle dvě přání, doufám, že se mi splní ty další dvě splnitelné. Pak budu teprve šťastná.

Komentáře

1 Gekko Gekko | Web | 9. března 2009 v 15:12

Ahojky, tak nejak 'nahodou' jsem narazila na tvuj blog ;-)... vim ze se  ti asi nebude zdat, ale vetsina TS holek nema to stesti aby mely moznost zacit zit takhle brzo. Jezuskriste co bych sama dala za to mit tak vsechno za sebu uz ve 20 ;-) Jenze jsem byla pitoma a kdyz jsem byla v tem veku tak jsem si rekla, ze ze me byt holka (>190cm, boty 46 etc.) byt nikdy nemuze. Ted sice lituju, ze jsem do toho nesla driv (typicka to mantra MtF), ale jsem zaroven stastna, ze jsem se pro premenu rozhodla alespon o par let pozdeji... no, kazdopadne ti v dalsim zivote drzim palecky :-)

A z nedostaku financi si zas tak moc nedelej, jsou na svete dulezitejsi veci a nikdo nemusi vedet, ze tvé znackove obleceni pochazi ze second handu. (...to mé ano ;-)

Ufff.. omlouvam se za tak ukecany comment.

2 Annia Annia | Web | 10. března 2009 v 16:10

Gekko: Ahojky, řeknu ti tvůj komentář mě příjemně překvapil! :-)

Fakt myslíš, že u mě ještě pozdě není? Tak to je asi moje tak trochu falešná představa, teda popravdě byla, vyvedli mě z ní snad všichni lidi, co mají něco společného s TS. Popravdě, začít budu muset až za dva roky, musím dodělat školu, na které mi dost záleží. Doufám že to vydržííím! :-(

Říkala sis že s tvojí postavou z tebe holka nebude a nakonec jsi do toho stejně šla. U mě to asi nebude jiné a jak vidím tak stejně nic jiného s tím nenadělám. Tohle mě povzbudilo, díky! :-)

jj, pokud jde o peníze, teď bych měla asi šetřit na laser, hormony, atd., operace se myslím neplatí.

BTW. Nechceš se k nám přidat do fóra k diskuzi? Je tam taky dost dalších TS lidí, předáváme si různě zkušenosti a kecáme spolu. :-) Kdyžtak je na adrese: http://trans.tattoospace.info/forum/  tak se tam můžeš regnout. ;-)

A ještě jednou dík za komentík, jsem ráda když mě někdo povzbudí. ;-) A vůbec není ukecaný, já občas píšu ještě ukecanější. :-D A jak mi říkal někdo na fóru: Všechny holky jsou ukecané. :-D

3 Gekko Gekko | Web | 10. března 2009 v 22:14

Jsem rada, ze jsem ti dodala silu :-)

Hmm.. neznam tovoji situaci ale nestalo by za to projit tim uz na skole a do noveho zamestnani/na VS vstupovat uz v nove roli? Samo, ze zalezi na pristupu rodicu, na jake skole studujes (trida plna kluku by asi byla krusna) etc., ale kazdy rok, kdy se usetris devastujiciho ucinku testosteronu se pocita...

4 Gekko Gekko | Web | 10. března 2009 v 22:19

Ad forum.. no pred nejakou dobou jsem se tam zaregistrovala (pod jinym nickem, neee... nejsem schizfrenni), ale prislo mi,  ze je to tam hodne mrtve :-(

Na http://www.transsexualita.cz/forum/ to zije o trosku vic (pokud neni zrovna momentalne spadly server ;-)  )

5 Lorelai Lorelai | E-mail | Web | 10. března 2009 v 23:59

Ohlednu li se spatky, tak bych radsi chodila ve skole v sukince, podpadcich, vycpanou podprskou, smalovna pod obraz nez mela 1ku u maturity. Mas tu moznost, tak ju vyuzi :-)

6 Annia Annia | Web | 11. března 2009 v 17:41

Gekko, Lorelai: Jéé, holky teď jste mě tak trochu předběhly! :-D Včera jsem o tom napsala článek, dneska ho chci dopsat a zveřejnit. Takže ho na blog pošlu hned, jak dopíšu tenhle komentář. :)

Takže situace je snad celkem dobře popsaná v tom článku, jmenuje se "Ještě dva roky? :-o". Pokud jde o přístup rodičů, taťka o tom ještě neví a mamka mi právě doporučila tam jít (na "přeměnu") až za dva roky. S tou školou to není nic moc, nejen že celá třída, ale i celá škola je plná kluků. (Dobře, mezi víc než 100 klukama je tam jedna holka (podle webu školy), a nemyslím tím sebe xD .)

Právě ten účinek testosteronu mě na tom děsí. Budu to muset ještě nějak promyslet, zatím si můžete přečíst ten nový článek a okomentovat to. :)

BTW. na to fórum pak kouknu, díky za odkaz. :) Máš pravdu, že to fórum kde jsem já, je to trochu mrtvé. Mám tam nejvíc příspěvků ze všech, teď už dokonce i víc než adminka. :-D To jsem ale spamerka co? :-P

7 Gekko Gekko | Web | 12. března 2009 v 8:43

to Lorelai> Hihi, mely jseme v te dobe stejny vkus, vzpominam ze to byla pekna otrava se pred odchodem do skoly odlicovat ;-) Ale stejne jsem dostala u maturity z Anglictiny dostatecnou a ironicky zrovna za otazku Moda a nakupovani... nevim jestli to bylo tim, ze jsem mela strach sve znalosti vyuzit aby to nekomu nedocvaklo, nebo tim ze jsem proste butch :-P


Komentáře jsou uzavřeny.